Fristad förlorade mot Craftstaden

Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad

Trots seger, 7-5 (2-2, 3-1, 2-2), på bortaplan på söndagen mot Fristad tvingas Craftstaden kvala för att inte åka ur Allsvenskan västra/södra dam.

– En skön seger trots att vi gör en rätt risig match. Vi hittar en väg att vinna och det är det som är viktigast i dessa typer av matcher. Vi är grymt effektiva framåt vilket är vår räddning idag. En skön svit vilket visar på vår styrka när vi gör det tillsammans, tyckte Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson, efter matchen.

Craftstaden tog ledningen efter 4.01, genom Maja Lindberg på pass av Lisa Sundberg Tisell.

Fristad kvitterade till 1-1 efter 8.57, när Jennifer Lundgren hittade rätt framspelad av Amanda Johansson.

Craftstaden tog ledningen på nytt efter 16.49, genom Ellen Eos framspelad av Sanna Zetterling.

Fristad kvitterade till 2-2 efter 19.25, när Stella Kolbrink-Blomberg fick träff på pass av Alexandra Rysell Johansson.

Craftstaden hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.45 genom Linnéa Eos, och gick upp till 2-4 innan Fristad svarade.

Segern skrevs till slut till 3-5 för Craftstaden. Tredje perioden slutade 2-2 och Craftstaden vann matchen med 7-5.

Linnéa Eos gjorde två mål för Craftstaden och ett assist.

Med en omgång kvar är Fristad sist i serien, medan Craftstaden är på femte plats.

I sista matchen möter Craftstaden Olofström hemma på lördag 16 mars 13.00.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Tungt besked för Lindås – åker ur serien Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad