Partille D1 vann mot Lindås Rasta IBK
Montage
Matchrapport

Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten

ANNONS

Lindås har haft en stark period i Allsvenskan västra/södra dam och inför matchen borta mot Partille D1 hade laget tagit fem raka segrar. På onsdagen tog det stopp och matchen i Partillebohallen slutade 5-2 (1-0, 2-1, 2-1). Det var första förlusten sedan den 21 januari för Lindås.

– Ju fler vinster man har ju närmare en förlust kommer man och idag kom den. Vi kommer inte upp i den nivån vi haft de senaste matcherna och det kändes som att denna matchen kom 2-3 dagar för tidigt efter uttömningen mot Jönköping. Vi orkade helt enkelt inte mobilisera om. Partille är bättre än oss i två perioder och vill mer än oss idag så det är inte mycket att säga om resultatet, kommenterade Lindås tränare Anders Nilsson efter matchen.

Partille D1:s tränare Robert Bodén tyckte till om matchen:

– Det var en derbymatch med allt vad det innebär med prestige och nerver. Vi börjar matchen bäst och spelar med tålamod och till slut gör vi 1-0 vilket var ganska rättvist efter första perioden. I andra gör vi mål redan i första bytet genom en fin spelvändning, Lindås svarar genom ett mål efter frislag där vi inte gör jobbet rätt. Vi gör sedan ytterligare ett mål efter en fin spelvändning och hade ett par spelvändningar till som vi brände. 3-1 är rättvist efter två perioder. I tredje kommer Lindås upp lite högre på oss och vi får lite mer yta att anfalla på och vi vinner även tredje perioden med 2-1. En riktigt bra och kontrollerad match där vi i disciplin och hårt jobb gjorde det mycket svårt för Lindås och vi såg ut som i början av säsongen igen.

Vinsten mot Lindås innebär att Partille D1 har fem segrar i rad på hemmaplan.

I början av matchen var Partille D1 starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Sofia Brydolf och Jonna Karlsson. Lindås reducerade dock till 2-1 genom Alice Bengtsson efter 5.19 av perioden.

Partille D1 gjorde 3-1 genom Linnie Ahlberg efter 12.21 i andra perioden. Partille D1 ökade ledningen till 4-1 genom Frida Ahlstrand efter 2.12 i tredje perioden.

Lindås gjorde 4-2 genom Julia Johnsson tidigt i perioden av matchen.

Partille D1 kunde dock avgöra till 5-2 med 1.20 kvar av matchen genom Linnie Ahlberg.

Partille D1:s Linnie Ahlberg stod för två mål och ett assist.

Med två omgångar kvar är Partille D1 på tredje plats i tabellen, medan Lindås är på femte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 10 mars. Då möter Partille D1 Lindome i Almåshallen 16.00. Lindås tar sig an Olofström borta 14.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Tungt besked för Lindås – åker ur serien Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: