Bilder: Innebandy.tv
Allsvenskan södra

Ska kvala till SSL – tvingas byta stad och arena

ANNONS

Hemmaplanen uppfyller inte kraven för SSL – tvingas byta spelplats.

Se highlights från Strängnäs-Lund i spelaren ovan

Strängnäs ska för andra säsongen i rad kvala till SSL. Man ligger inför slutomgången på plats fyra i allsvenskan södra, men kan passera trean Lerum om resultaten går vägen.

Vilka man får möta avgörs på lördag , men det blir antingen mot Hovslätt eller Warberg som ligger etta respektive tvåa i serien.

Klart är att man inte kommer få spela kvalet på sin hemmaplan Thomas Arena, detta då hallen inte uppfyller kraven för SSL. Tidigare kval till Superligan har spelats i Södertälje, närmare bestämt i Västergård Arena, men den här gången så blir Eskilstuna spelplatsen: Strängnäs spelar sitt kval Volvo CE Arena, och där hoppas man på fullsatt.

Foto: Magnus C Lydahl

Har ett oroväckande kvalfacit utanför Strängnäs 

Det skiljer drygt tre mil mellan Strängnäs och Eskilstuna.

– Jag vet att klubben försökt att få till det förut men då har Eskilstuna kommun haft en för hög prislapp. Men nu verkar de vara väldigt samarbetsvilliga och det ska bli väldigt roligt att spela här, säger Strängnäs tränare Johan Jönsson till Ekuriren.

Strängnäs har stått som hemmalag i fyra kvalmatcher till SSL sedan säsongen 2016/17. Två av dessa har varit i ordinarie hallen Thomas Arena, och dessa har man vunnit. På resande fot, i det här fallet Västergård Arena, så har det blivit två förluster istället.

SäsongMotståndSpelplatsResultat
2022/23NykvarnSödertäljeFörlust
2018/19VisbySödertäljeFörlust
2017/18SalemSträngnäsVinst
2016/17DjurgårdenSträngnäsVinst

Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: