Strängnäs vann mot Fagerhult Habo

Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Fagerhult Habo lyckades inte få till spelet på bortaplan mot Strängnäs i Allsvenskan södra herr. Redan efter första perioden ledde hemmalaget med 5-1. Fagerhult Habo arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 9-7 (5-1, 0-1, 4-5).

Strängnäs tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.25 genom Viktor Seth, och gick upp till 3-0 innan Fagerhult Habo svarade.

Innan perioden var över hade Strängnäs ryckt åt sig ledningen med 5-1. Efter 7.18 i andra perioden nätade Ludvig Dahlin, framspelad av Oscar Berggren och reducerade åt Fagerhult Habo. Fagerhult Habo förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-5 men Strängnäs kunde hålla undan och vinna matchen med 9-7.

Theo Eriksson gjorde ett mål för Fagerhult Habo och spelade fram till två mål. Adam Nilsson och Tim Lindgren gjorde två mål och ett assist var för Strängnäs.

Med fyra omgångar kvar är Strängnäs på tredje plats i tabellen, medan Fagerhult Habo är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 24 februari. Då möter Strängnäs Fristad i Nya Fristadshallen 14.00. Fagerhult Habo tar sig an Lillån IBK hemma 16.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit