Fristad förlorade mot Strängnäs

Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad

Strängnäs tog en enkel seger mot Fristad borta i Nya Fristadshallen i Allsvenskan södra herr. Laget dominerade matchen, som slutade 12-6 (5-0, 5-2, 2-4).

Strängnäs tränare Johan Jönsson om matchen:

– En trött tillställning idag, vi får inte slarva så mycket som vi gör. Men det viktiga är att vi tar med oss tre poäng hem. Positivt är också att Lund slog Partille så att vi kan inte bli sämre än sexa i tabellen och inte åka ur direkt. Nu väntar Partille på hemmaplan i nästa omgång.

Strängnäs spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Andreas Wisén, ett mål av Tim Lindgren, ett mål av Viktor Seth och ett mål av Ahmad Dakhallah. Strängnäs var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-5 och ställningen efter två perioder var 2-10.

Strängnäs startade tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 3-11-ledning. Fristad fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Strängnäs som avgjorde. Laget gjorde 5-12 med en minut kvar att spela genom Adam Nilsson på pass av Tim Lindgren. Fristad hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-12.

Albin Bengtsson gjorde fyra mål för Fristad och ett målgivande pass. Tim Lindgren stod för fyra poäng, varav ett mål, Adam Nilsson gjorde tre mål för och Ahmad Dakhallah gjorde två mål och spelade fram till ett mål för Strängnäs.

Med tre omgångar kvar är Fristad sist i serien, och Strängnäs är på tredje plats.

Lördag 2 mars spelar Fristad borta mot Lillån IBK 13.00 och Strängnäs mot Partille hemma 15.00 i Thomas Arena.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Partille tog revansch på Strängnäs