Strängnäs förlorade mot Partille

Partille tog revansch på Strängnäs

Det blev 5-4 (2-1, 1-1, 2-2) till Partille när laget mötte Strängnäs på lördagen i Allsvenskan södra herr. Med det tog bortalaget Partille en skön revansch, då Strängnäs vann senaste mötet lagen emellan med hela 7-2.

– Vi gör en riktigt bra laginsats idag där försvarspelet sitter riktigt bra även om vi ändrar fritt i femmorna! Vi kämpar och sliter tills sista sekund. Släpper bara 2 mål 5 mot 5 och det är avgörande i dagens match, kommenterade Partilles tränare Ricard Carlsson.

Första perioden var jämn. Strängnäs inledde bäst och tog ledningen genom Tim Lindgren efter bara 46 sekunder, men Partille kvitterade genom Simon Johansson. Och Partille hann också ta ledningen, genom Johan Främberg. Efter 15.42 i andra perioden nätade Hampus Grundel, framspelad av Oliver Söderman och kvitterade för Strängnäs.

Partilles Teodor Stenberg gjorde 2-3 efter 17.15 på pass av Albin Jansson.

Partille gjorde två mål i tredje perioden och gick från 2-3 till 2-5, målen av Linus Gustafsson och Teodor Stenberg, vilket avgjorde matchen.

Ahmad Dakhallah och Lukas Bemström reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-5 kom inte Strängnäs.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Strängnäs med 37–33 och Partille med 32–29 i målskillnad. Det här var Strängnäs fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Partilles tredje uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Strängnäs på fjärde plats i tabellen, medan Partille är på sjunde plats.

I nästa match, lördag 9 mars, har Strängnäs Lund Elit hemma i Thomas Arena 15.00, medan Partille spelar hemma mot Lillån IBK 15.30.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Revansch och tre poäng för Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs