Lillån IBK förlorade mot Strängnäs
Montage
Matchrapport

Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK

ANNONS

Det blev dramatiskt när bortalaget Strängnäs vann matchen mot Lillån IBK i Idrottshuset på söndagen. Viktor Seth slog till med bara tio sekunder kvar av matchen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål. Matchen i i Allsvenskan södra herr slutade 5-4 (1-2, 3-1, 1-1).

– Vi åker på ett oturligt mål bakåt efter att ha tryckt på för ett avgörande de sista minuterna. Det blir till viss del symboliskt för hela säsongen. De flesta på den här nivån håller ju på med idrott för att tävla. Nu har vi spelat 4 omgångar utan att ha något att tävla för, det gör ju givetvis ett sånt här avgörande mer avtrubbat. Skönt att denna smärtsamma epilog till säsongsavslutning är över och att vi ändå tog oss igenom avslutningen på ett värdigt sätt, kommenterade Lillån IBK:s tränare Oliver Kriström efter matchen.

Strängnäs tränare Johan Jönsson:

– En ganska avslagen match med lågt tempo, vi försökte dra upp tempot men Lillån ville dra ner det. Skönt att vi kunde åka hem med tre poäng i alla fall.

Lillån IBK började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.09 slog Max Norstedt till på pass av Villiam Ronnergård.

Strängnäs kvitterade till 1-1 efter 6.43, när Sebastian Kämpe fick träff framspelad av Anton Wettergren.

Lillån IBK tog ledningen på nytt efter 13.54, när Erik Olsson Wennlöf slog till på pass av Jakob Sandberg.

Laget gjorde 3-1 efter 20.23, när Aron Ohlsson hittade rätt framspelad av Marcus Bofeldt.

Strängnäs vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-1 till 3-4 i andra perioden. 10.18 in i tredje perioden nätade Lillån IBK:s Isak Palmén framspelad av Marcus Bofeldt och kvitterade för Lillån IBK.

Men Strängnäs avgjorde matchen med tio sekunder kvar att spela genom Viktor Seth på pass av Pelle Hansson.

Det här var Lillån IBK:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Strängnäs tredje uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången innebär att Lillån IBK slutar på nionde plats och Strängnäs på fjärde plats. Strängnäs är klart för kvalspel.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad

Den här artikeln handlar om: