Strängnäs förlorade mot Lund Elit

Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit

Efter en bra säsong i Allsvenskan södra herr är Strängnäs nu klart för kval till Superligan. Det trots förlust, 3-4 (2-1, 0-2, 1-0, 0-1) efter förlängning, på hemmaplan mot Lund Elit.

Lund Elits assisterande tränare Jakob Ericson:

– Det var en jämn match där vi gör ett mycket bra försvarspel hela matchen vilket visar sig genom att bara släppa tre mål. Vi skapar en del framåt och är starka i powerplay. Vi har lite koll på hur de andra matcherna går och när matchen slaktar lika är Strängnäs klara för kval uppåt så vill vi verkligen ha med oss extra poängen. Oerhört skönt att kunna döda utvisningen och sen kunna avgöra i slutet. Nu har vi en viktig match kvar där vi ska göra allt vi kan för att vinna som i sånna fall betyder att vi är kvar i allsvenskan även nästa säsong.

Kalle Nilsson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 3.29 in i förlängningen.

Strängnäs tog ledningen efter tio minuters spel, genom Ahmad Dakhallah framspelad av Oliver Söderman.

Lund Elit kvitterade till 1-1 efter 15.13, genom Kalle Nilsson på pass av Elvis Holm.

Strängnäs tog ledningen på nytt alldeles i slutsekunderna av första perioden återigen ännu en gång genom Ahmad Dakhallah.

Efter 6.07 i andra perioden nätade Gabriel Fogwall, på pass av Hugo Norlund och kvitterade för Lund Elit.

Elvis Holm gjorde dessutom 2-3 efter 19.18 framspelad av Christian Freij.

5.32 in i tredje perioden nätade Strängnäs Adam Nilsson framspelad av Lukas Bemström och kvitterade för Strängnäs. I förlängningen tog det 3.29 innan Lund Elit avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Kalle Nilsson, framspelad av Pontus Sölve.

Det här var Strängnäs femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lund Elits sjätte uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Strängnäs på fjärde plats i tabellen, medan Lund Elit är på femte plats.

I nästa match, söndag 17 mars 13.00, har Strängnäs Lillån IBK borta i Idrottshuset, medan Lund Elit spelar hemma mot Fristad.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs