Bergs IK vann mot GS 86

Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK

Matchen mellan Bergs IK och GS 86 i Folkungahallen slutade 8-4 (4-1, 4-3, 0-0). Ett skönt trendbrott för Bergs IK. Laget hade före söndagens hemmamatch fyra förluster i rad i Allsvenskan västra/södra dam.

I första perioden var det Bergs IK som var starkast. Laget vann perioden med 4-1.

Bergs IK var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 8-4.

Tredje perioden blev mållös, och Bergs IK höll i sin 8-4-ledning och vann.

Kajsa Andersson gjorde ett mål för Bergs IK och två målgivande passningar och Filippa Raismaa stod för två mål och ett assist.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Bergs IK med 21–32 och GS 86 med 15–25 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Bergs IK på sjätte plats i tabellen, och GS 86 är på åttonde plats.

Motståndare i sista omgången för Bergs IK är Huddinge IBS. Lagen möts lördag 16 mars 17.00 i Fleminghallen.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86