Telge SIBK vann mot Bergs IK

Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1

Telge SIBK är i bra form just nu. På söndagen kom seger nummer fyra i rad, efter 8-1 (3-1, 2-0, 3-0) hemma mot Bergs IK. Det innebär också att Bergs IK har fyra raka förluster i Allsvenskan västra/södra dam.

Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult:

– Vi tar tag i det på bra sätt från start och växlar därifrån bara upp mer och mer samtidigt som motståndarna blir tröttare. Det blir tillslut en komfortabel vinst och en helgjuten laginsats.

Bergs IK får sikta på kval efter förlusten mot Telge SIBK.

Därmed har Telge SIBK nio raka segrar på hemmaplan.

Telge SIBK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 22 sekunder slog Therese Gustafsson till på pass av Julia Södergren.

Bergs IK kvitterade till 1-1 efter 9.26, när Johanna Zetterholm fick träff framspelad av Emma Hagberg.

Telge SIBK tog ledningen på nytt efter 12.35, när Julia Södergren hittade rätt framspelad av Felicia Forsmark.

Laget ökade ledningen till 3-1 efter 18.15, genom Felicia Forsmark på pass av Therese Gustafsson.

I andra perioden var Telge SIBK starkast och gick från 3-1 till 5-1 genom mål av Julia Södergren och Therese Gustafsson. Det skulle komma mer från Telge SIBK. Telge SIBK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Therese Gustafsson, Ester Persson och Ella Stockhult.

Therese Gustafsson gjorde tre mål för Telge SIBK och två målgivande passningar, Felicia Forsmark stod för ett mål och två assists och Julia Södergren gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Med två omgångar kvar är Telge SIBK i serieledning, och Bergs IK är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Telge SIBK är Lillån IBK. Lagen möts lördag 9 mars 14.15 i Västergård Arena. Bergs IK tar sig an GS 86 hemma söndag 10 mars 13.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1