Huddinge IBS förlorade mot Bergs IK

Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien

Det blev 7-8 (0-2, 3-2, 4-3, 0-1) efter förlängning när Huddinge IBS tog emot Bergs IK i Fleminghallen. Efter att omgången spelats klart på lördagen är det nu ett faktum att Bergs IK åker ur Allsvenskan västra/södra dam efter en tung säsong.

Caroline Hansen slog till efter bara 17 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 8-7-mål.

Matchen var länge mållös. Bergs IK ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål på 2.22 i slutet av perioden av Emma Hagberg och Johanna Zetterholm. Bergs IK inledde andra perioden med att göra 0-3 genom Emma Hagberg, innan Huddinge IBS svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Sani Klinga för framspelad av Ida Petrén-Lantz efter 11.59.

I slutminuterna var det dock Bergs IK som tog greppet. Hanna Bergstrand gjorde 3-4 efter 15.38, innan Hanna Bergstrand satte 3-5 efter 20.14. Huddinge IBS förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

Bergs IK:s Caroline Hansen stod för fyra poäng, varav ett mål, Emma Hagberg gjorde tre mål för och Hanna Bergstrand gjorde två mål och spelade fram till ett mål. Emelie Lindström gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål för Huddinge IBS.

Det här var Huddinge IBS:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bergs IK:s fjärde uddamålsseger.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Huddinge IBS slutar på fjärde plats, och Bergs IK på sjätte plats.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent