Västerås IBS vann mot GS 86

Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Västerås IBS vann mötet med GS 86 hemma med 5-2 (1-0, 2-1, 2-1) på söndagen i Allsvenskan västra/södra dam.

– En stabil seger för vår del. Där vi har hittat sätt att vinna matcher mot. Tyvärr är det nog lite för sent. Men tjejerna anammar allt vi nu gör därute. Vi hittar kemi i kedjorna och spelsättet funkar. Grym insats av samtliga. Och hoppet lever fortfarande inför nästa omgång. Och vi kommer fortsätta gå för det. Kan vi vinna nästa omgång så sätter vi ändå press på övriga lag och gör det vi kan, kommenterade Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen.

Västerås IBS tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Gry Norstedt framspelad av Sara Juhlin. Efter 2.11 i andra perioden gjorde Västerås IBS 2-0 genom Izabell Roos.

GS 86 reducerade dock till 2-1 genom Luize Bilinska efter 13.55 av perioden.

Västerås IBS utökade ledningen igen genom Hilma Forsberg efter 15.17. Efter 3.02 i tredje perioden ökade Västerås IBS på till 4-1 genom Lisa Söderlund.

Julia Endl reducerade dock för GS 86 med bara tre minuter kvar att spela och gav matchen liv igen.

Västerås IBS kunde dock avgöra till 5-2 med 14 sekunder kvar av matchen genom Lisa Söderlund.

Västerås IBS har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 26–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan GS 86 har en vinst och fyra förluster och 13–25 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Västerås IBS på sjunde plats i tabellen, medan GS 86 är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Västerås IBS är Skoghall. Lagen möts lördag 9 mars 13.00 i Hammarö Arena.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86