Skoghall vann mot Västerås IBS
Montage
Matchrapport

Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust

ANNONS

Hela säsongen har varit tung för Västerås IBS. På lördagen blev det klart att laget åker ur Allsvenskan västra/södra dam efter ännu en förlust, 6-7 (2-2, 3-2, 1-2, 0-1) efter förlängning borta mot Skoghall.

– Vi tränare är otroligt stolta över insatsen som tjejerna står för. Vi möter ett Skoghall som kommer upp i en högre nivå än vad de har gjort på sistone. Vi står upp mot dem på ett bra sätt och vi skapade tillräckligt för att vinna matchen. Idrott är brutalt och det gör väldigt ont att förlora på det sättet som vi gör, kommenterade Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen efter matchen.

Skoghalls sportchef Marie Dyberg tyckte till om matchen:

– Skönt att få stå som segrare i slutändan i en jämn match! Västerås spelar riktigt bra idag och utmanar oss ända in i det sista. Jag tycker ändå vi spelar med bra energi och har gott om chanser. Tyvärr släpper vi in Västerås genom egna misstag vilket de utnyttjar till Max. Tjejerna visar dock att de lyft huvudet och vilken styrka de besitter som lag så det finns mycket positivt att ta med framåt.

Amanda Gottebo stod för Skoghalls avgörande mål 2.11 in i förlängningen.

Västerås IBS tog ledningen efter 5.27, genom Havanna Rung framspelad av Sophia Mangs.

Skoghall kvitterade till 1-1 efter 10.39, när Alma Ahl slog till på pass av Amanda Gottebo.

Laget tog också ledningen efter 11.46, när Nora Pettersson hittade rätt framspelad av Emma Nordsäter.

Västerås IBS kvitterade till 2-2 efter 12.34, när Elin Hellström fick träff.

I andra perioden var det Västerås IBS som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

I tredje perioden var det Skoghall som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 2.11 innan Skoghall också avgjorde till 7-6. Matchvinnare för hemmalaget blev Amanda Gottebo, framspelad av Emma Nordsäter.

Amanda Gottebo gjorde två mål för Skoghall och spelade dessutom fram till två mål. Elin Hellström stod för tre poäng, varav två mål för Västerås IBS.

Skoghall har två segrar och tre förluster och 18–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås IBS har två vinster, en oavgjord och två förluster och 28–26 i målskillnad. Det här var Skoghalls femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerås IBS:s femte uddamålsförlust.

Matchresultatet innebär att Skoghall ligger kvar på andra plats.

I nästa match möter Skoghall Lillån IBK borta och Västerås IBS möter Telge SIBK hemma. Båda matcherna spelas lördag 16 mars 17.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: