Farsta IBK förlorade mot Rosersberg Arlanda IBK
Montage
Matchrapport

Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta

ANNONS

Fem mål hann Christian Sandsund med när RA19 besegrade Farsta på bortaplan med 14-12 (2-4, 4-5, 8-3) i division 1 östra Svealand herr.

– Ja det kanske inte är så snyggt att vinna med 12 insläppta men god moral i laget som växlar upp och spelar mycket bättre i tredje. Dom två första perioderna är inte bra nog för den här nivån mot ett så här pass bra lag. Sandsund kliver fram med sina 5 mål i tredje vilket måste lyftas fram. Men matchens lirare måste ju ändå vara Joel Lundell som är ett unikum. Jag hoppas för mitt liv att Brolin kollar tredje perioden där han är särklass bäst på plan. Nu lever vi men måste ju göra vårt i sista och hoppas lite på andra, tyckte RA19:s tränare Mårten Pederson, efter matchen.

Segern var RA19:s åttonde på de senaste tio matcherna.

Farsta var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-2.

Även i andra perioden var det Farsta som var starkast. Laget vann perioden med 5-4 och ställningen efter två perioder var 9-6.

I tredje perioden var det i stället RA19 som hade kommandot. Laget vann perioden med hela 3-8 och matchen med 14-12.

Farstas Nisse Thomasson stod för två mål och fem assists, Tobias Ronström gjorde tre mål och två målgivande passningar och Christoffer Herrlin gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål. Linus Jämtdal hade fem assists, Christian Sandsund gjorde fem mål för, Fredrik Holtz gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Joel Lundell gjorde två mål och en assist för RA19.

Med en omgång kvar är Farsta på femte plats i tabellen, och RA19 är på andra plats.

På söndag 10 mars 16.30 spelar Farsta borta mot Hässelby, och RA19 hemma mot Tullinge.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Hässelby klart för kval till Allsvenskan Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta RA19 vände underläge till seger Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta

Den här artikeln handlar om: