Farsta IBK vann mot Täby FC

Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta

Farsta vann ödesmatchen hemma mot Täby FC med 6-3 (4-1, 0-1, 2-1). Därmed står det klart att det blir nedflyttning för Täby FC, som inte spelar i division 1 östra Svealand herr nästa säsong.

Segern var Farstas sjätte på de senaste sju matcherna, och femte hemmasegern i rad.

Farsta var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

Efter 4.36 i andra perioden slog Jesper Larsson till, på pass av Jonathan Spåls och reducerade åt Täby FC. Farsta gjorde dock två snabba mål i tredje perioden och gick från 4-2 till 6-2, målen av Lukas Nyberg och William Köhler. Det rycket avgjorde matchen.

Jonathan Spåls reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Täby FC. Farsta tog därmed en stabil seger.

Farstas nya tabellposition är tredje plats.

Farsta tar sig an RA19 i nästa match hemma söndag 3 mars 16.00. Täby FC möter Hässelby hemma torsdag 7 mars 19.00.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta