Hässelby förlorade mot Farsta IBK

Hässelby klart för kval till Allsvenskan

Hässelby har haft en bra säsong i division 1 östra Svealand herr, och är nu klart för kval till Allsvenskan. Det trots förlust, 6-7 (1-3, 0-2, 5-2), på hemmaplan mot Farsta på söndagen.

– Det räckte ändå trots att vi slarvade bort 1 pinne i slutskedet, kommenterade Hässelbys lagledare Björn Andersson.

Tobias Ronström stod för Farstas avgörande mål med bara två sekunder kvar av matchen.

Senast lagen möttes tog Hässelby en storseger med 9-4, men den här gången var det Farsta som var starkare.

Segern var Farstas sjunde på de senaste nio matcherna.

I första perioden var det Farsta som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Även i andra perioden var det Farsta som var starkast. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 1-5.

I tredje perioden var det i stället Hässelby som hade kommandot. Laget vann perioden med 5-2 men Farsta kunde hålla undan och vinna matchen med 7-6.

Christoffer Herrlin gjorde ett mål för Farsta och tre assist och Max Lundqvist gjorde tre mål för. Marcus Ackefelt gjorde två mål och totalt tre poäng för Hässelby.

Det här var Hässelbys tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Farstas femte uddamålsseger.

Det här betyder att Hässelby slutar på andra plats, och Farsta på fjärde plats.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta