Rosersberg Arlanda IBK förlorade mot FBI Tullinge

Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19

Segern med 6-5 (0-0, 2-3, 4-2) borta mot RA19 gör att Tullinge är seriesegrare i division 1 östra Svealand herr. RA19 slutar på tredje plats i tabellen.

– Vi gör en riktigt bra match och säkrar därmed seriesegern. Segern ger oss ytterligare självförtroende och vi ser fram emot kommande kvalspel, kommenterade Tullinges sportchef Jacob Ericson.

Niklas Schüler stod för Tullinges avgörande mål 18.21 in i tredje perioden.

Den första perioden slutade mållös. I andra perioden var det RA19 som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

I tredje perioden var det Tullinge som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och matchen med 6-5.

RA19:s Oscar Ekfeldt Lundqvist stod för ett mål och två assists och Victor Levén gjorde två mål och ett målgivande pass.

RA19 har tre vinster och två förluster och 53–44 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tullinge har fyra vinster och en förlust och 34–33 i målskillnad. Det här var RA19:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Tullinges sjunde uddamålsseger.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge