FBC Nyköping förlorade mot Rosersberg Arlanda IBK

RA19 vände underläge till seger

RA19 hade problem och låg under med 4-7 efter två perioder i matchen i division 1 östra Svealand herr mot Nyköping i Nyköpings Sporthall. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 11-9 för bortalaget RA19.

RA19:s tränare Mårten Pederson tyckte till om matchen:

– Ja det har nog inte hänt så många gånger att man släpper 29 mål på 3 matcher och vinner 2 av dom! Grabbarna jobbar hårt över 60 minuter mot ett desperat och motiverande Nyköping som är mycket bättre lag än tabellen säger. Vi vann efter många om och men en riktigt jämn och bra match. Helt klart en lagseger!

Segern var RA19:s sjunde på de senaste nio matcherna.

Nyköping var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Även i andra perioden var det Nyköping som var starkast. Laget vann perioden med 5-3 och ställningen efter två perioder var 7-4.

I tredje perioden var det i stället RA19 som hade kommandot. Laget vann perioden med hela 2-7 och matchen med 11-9.

RA19:s Christian Sandsund stod för fyra poäng, varav två mål, Linus Jämtdal gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Albin Schulat gjorde tre mål för. Viktor Palm gjorde ett mål och totalt fyra poäng för Nyköping och Christoffer Ekstrand gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Med två omgångar kvar är Nyköping på åttonde plats i tabellen, medan RA19 är på tredje plats.

Nyköping tar sig an Tullinge i nästa match borta lördag 2 mars 14.00. RA19 möter Farsta borta söndag 3 mars 16.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger