lördagens ssl
SSL (Dam)

Mardrömslutet för Mora: "Det är helt förjävligt"

Tappade vinsten i slutsekunderna – fick nöja sig med en poäng.

Det utspelades sig en riktig sexpoängsmatch under lördagen i SSL. Karlstad tog emot Mora på hemmaplan där båda lagen slåss både om nytt kontrakt och om en plats i slutspelet.

Mora hade inför matchen tre raka segrar och kunde börja blicka uppåt samtidigt som Karlstad låg under strecket efter fyra förluster i följd.

Matchen skulle bli målsnål. Mora gick upp i en 2-0-ledning sju minuter in i tredje men Karlstad svarade snabbt genom att reducera mindre än minuten senare. Man skulle också kvittera sent, detta med två sekunder kvar att spela – du kan se målet i highlights-paketet ovan.

Karlstad upp på säker mark efter segern

2-2 var ställningen efter full tid och i förlängningen kunde sedan Maja Hane göra det avgörande 3-2-målet för sitt Karlstad.

– Det är mycket fram-och-tillbaka tycker jag. Sen har vi många lägen som vi bränner. Sen är det helt förjävligt, det sista, sa Moras Emma Hansson i Expressens TV-sändning efter matchen.

Alexandra Terner, Karlstads lagkapten som förlängde sitt kontrakt inför matchen, detta ihop med Linnea Stenqvist, sa följande efteråt i tv-sändningen:

– Det var jobbiga minuter. De höll ihop bra. Det var bara att kriga. En match är 60 minuter och vi ger inte upp!

Matchens utfall gör att Karlstad klättrar över strecket då Åkersberga förlorade mot Endre (3-5).

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora