Kais Mora vann mot Lockerud/Mariestad

Formstarka Kais Mora tog ny seger mot Lockerud/Mariestad

Kais Mora är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Lockerud/Mariestad hemma i Idre Fjäll Arena på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 7-2 (1-1, 2-0, 4-1) innebär att Kais Mora nu har tre segrar i följd i Superligan dam, efter att tidigare haft en tuff trend.

– Efter den första perioden så vaknar vi till rejält och börjar spela vårt spel och tar tag i matchen. Otroligt starkt jobb av hela laget idag, kommenterade Kais Moras ledare Anton Czitrom.

Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson:

– Vi startar tredje perioden bra och får också reduceringen till 2-3, det är små marginaler som avgör men där är Mora bättre än oss idag.

Kais Mora tog ledningen efter 7.22, genom Emma Holgersson Bruhn.

Lockerud/Mariestad kvitterade till 1-1 efter 17.22, när Ellen Nyman fick träff på pass av Wilma Lundin.

Kais Mora tog ledningen på nytt efter 20.45, när Emma Hansson hittade rätt framspelad av Elin Höglund.

Efter 8.49 i andra perioden nätade Elin Grundström, framspelad av Lina Hägg och gjorde 3-1. Även i tredje perioden var det Kais Mora som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och matchen med 7-2.

Kais Moras Malin Hansson stod för två mål och ett assist.

Kais Moras nya tabellposition är tionde plats, medan Lockerud/Mariestad är på 14:e och sista plats. Så sent som den 27 januari låg Kais Mora på 14:e plats i tabellen.

I nästa match, lördag 2 mars, har Kais Mora Karlstad borta i Colorama Arena 13.00, medan Lockerud/Mariestad spelar hemma mot Endre 12.00.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund