Kalmarsund vann mot Lockerud/Mariestad

Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund

Kalmarsund vann ödesmatchen hemma mot Lockerud/Mariestad med 6-2 (2-0, 2-1, 2-1). Därmed står det klart att det blir nedflyttning för Lockerud/Mariestad, som inte spelar i Superligan dam nästa säsong. Laget har bara tagit tre segrar den här säsongen.

– Jag är otroligt stolt över mitt lag idag, vi visar upp otrolig moral trots det läge vi är i. Vi har chanser att göra mer mål och vara närmare i matchen men Kalmarsund vinner till sist helt rättvist, tyckte Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson, efter matchen.

Vinsten mot Lockerud/Mariestad innebär att Kalmarsund har sju segrar i rad på hemmaplan.

Kalmarsund spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Matilda Sjödin, Patricia Forsell och Dominika Buczek. Med 4.25 kvar att spela av perioden kunde Inez Wallskog göra 3-1 för Lockerud/Mariestad.

Kalmarsund ökade ledningen till 4-1, återigen genom Patricia Forsell efter 17.26 i andra perioden. 10.25 in i tredje perioden nätade Lockerud/Mariestads Ellen Nyman på pass av Felicia Johansson och reducerade för Lockerud/Mariestad. Fler mål än så blev det inte för Lockerud/Mariestad.

16.43 in i perioden slog Amanda Lind till framspelad av Clara Hellgren och ökade ledningen för Kalmarsund.

Laget punkterade matchen med ett 6-2-mål med 54 sekunder kvar att spela genom Clara Hellgren på pass av Al? Beta? Uríková. 6-2-målet blev matchens sista.

Clara Hellgren gjorde ett mål för Kalmarsund och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att Kalmarsund nu ligger på sjunde plats i tabellen.

Kalmarsund tar sig an Kais Mora i nästa match hemma söndag 17 mars 15.00. Lockerud/Mariestad möter Warberg hemma lördag 16 mars 16.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena