Lockerud/Mariestad förlorade mot Warberg

Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel

Det blev Warberg som gick segrande ur mötet med Lockerud/Mariestad i Superligan dam på bortaplan, med 4-3 (2-2, 2-1, 0-0).

– Vi gör en hel del saker väldigt bra idag, i en jämn och tät match är Warberg hetare i de avgörande lägena. Vi förtjänar absolut mer idag, kommenterade Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson.

Warbergs tränare Andreas Burman om matchen:

– Vi startar matchen svagt men växer in i det. Skönt att säkra kontraktet på egen hand.

Lockerud/Mariestad började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.37 slog Alma Bäckstedt till på pass av Tilde Forsberg.

Laget ökade ledningen till 2-0 efter 6.04, genom Thyra Harald framspelad av Olivia Pehrson.

Efter 7.12 i första perioden slog Tova Pettersson till, på pass av Emma Thorsson och reducerade åt Warberg.

Warberg kvitterade till 2-2 efter 9.16, när Hilma Ahnlund fick träff på pass av Ida Hawerman.

Warberg gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 2-2 till 2-4, målen av Hilma Ahnlund och Stina Johansson. Det rycket avgjorde matchen.

Fannie Söderström reducerade förvisso, men närmare än 3-4 kom inte Lockerud/Mariestad. I tredje perioden höll Warberg i sin 4-3-ledning och vann.

Det här var Lockerud/Mariestads sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Warbergs åttonde uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Lockerud/Mariestad sist i serien, och Warberg är på tionde plats.

I nästa match, lördag 23 mars 14.00, har Lockerud/Mariestad Thorengruppen borta i Thoren Arena, medan Warberg spelar hemma mot Täby.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund