IBF Falun vann mot Karlstad IBF

IBF Falun avgjorde tät match mot Karlstad i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget IBF Falun och gästande Karlstad var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde IBF Falun och vann matchen i Superligan dam med 5-2 (2-1, 0-1, 3-0).

Karlstads tränare Daniel Andersson tyckte till om matchen:

– Vi spelar enligt plan i 2 perioder, men gör lite för många individuella misstag i tredje perioden och Falun vinner sista perioden rättvist.

IBF Falun tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Philippa Blom framspelad av Lisa Svarfvar.

Karlstad kvitterade till 1-1 efter 10.38, genom Josefin Svarfvar på pass av Maja Hane.

IBF Falun tog ledningen på nytt efter 10.54, när Lisa Svarfvar slog till framspelad av Philippa Blom.

Efter 4.11 i andra perioden nätade Alexandra Terner, framspelad av Linnéa Wallgren och kvitterade för Karlstad. IBF Falun spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 5-2 genom två mål av Ellen Svensson och ett mål av Moa Gustafsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.60 kvar att spela.

Karlstads nya tabellposition är 13:e plats, medan IBF Falun är på femte plats.

Söndag 3 mars 16.00 spelar IBF Falun borta mot Warberg. Karlstad möter Kais Mora hemma i Colorama Arena lördag 2 mars 13.00.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad