Thorengruppen vann mot FCH

Äntligen seger för Thorengruppen mot FCH

Det blev sju förluster i rad för Thorengruppen i SSL herr. Men hemma mot FCH kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Thoren Arena slutade 4-2 (1-0, 1-1, 2-1).

– Vi kom ut starkt i första perioden och skapade tillräckligt för att ha ledningen med några mål. I början av tredje fick vi utdelning och kunde sedan kontrollera matchen relativt komfortabelt, tyckte Thorengruppens tränare Johan Lindgren, efter matchen.

Thorengruppen tog ledningen efter 19.52, genom Hampus Öhgren på pass av Måns Höglin. Efter 6.51 i andra perioden slog Nicklas Lidholm till, framspelad av Simon Persson och kvitterade för FCH.

Thorengruppens Mattias Ljunggren gjorde 2-1 efter 11.12 på pass av Hugo Bertilsson.

Thorengruppen gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Gabriel Erol och Daniel Sonidsson, och punkterade matchen.

Christoffer Andersson reducerade förvisso, men närmare än 4-2 kom inte FCH. Thorengruppen tog därmed en säker seger.

Thorengruppen har en seger och fyra förluster och 19–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan FCH har fem förluster och 17–50 i målskillnad.

Det här betyder att Thorengruppen ligger kvar på nionde plats i tabellen, och FCH på tolfte plats.

Söndag 25 februari 16.00 spelar Thorengruppen borta mot Hagunda. FCH möter Nykvarns IF hemma i Helsingborg Arena lördag 24 februari 14.00.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Växjö vann klart borta mot Thorengruppen