Jönköping förlorade mot Lindome

Lindome bröt Jönköpings fina vinstsvit

Jönköping har spelat bra i Allsvenskan västra/södra dam. Inför matchen hemma mot Lindome hade laget tagit sex raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen i Jönköpings Idrottshus slutade 2-6 (0-2, 1-1, 1-3). Det var första förlusten sedan den 25 november för Jönköping.

– Vi kommer inte alls upp i nivå idag helt enkelt. Vi vinner för lite 50/50 framförallt första halvan och när vi väl jobbar oss in i matchen så är vi för ineffektiva för att kunna orka hela vägen ikapp, kommenterade Jönköpings ass tränare Andreas Thern.

Lindome startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Amanda Lööv Miljevic och Michaela Holmström. Efter 11.15 av perioden kunde Alva Härnborg göra 1-2 för Jönköping.

Lindome gjorde 1-3 genom Isabella Landtreter efter 15.05 i andra perioden. Jönköping reducerade dock på nytt till 2-3 genom Nelly Flodin efter 9.09 av matchen.

Lindome stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 2-3 till 2-6 på bara 6.36. Lindome tog därmed en klar seger.

Det här betyder att Jönköping är kvar i serieledning, och Lindome stannar på fjärde plats, i tabellen.

I nästa match möter Jönköping Craftstaden hemma och Lindome möter Lindås hemma. Båda matcherna spelas lördag 17 februari 14.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad