Jönköping vann mot Växjö IBK
Montage
Matchrapport

Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK

ANNONS

8-6 (2-3, 4-1, 2-2) hemma mot Växjö IBK räcker. Nu är seriesegern i Allsvenskan västra/södra dam klar för Jönköping. Växjö IBK ligger på andra plats i tabellen.

Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek tyckte till om matchen:

– Jönköping visade sin kvalitet i kontringar och vi kunde inte hålla jämn prestation över 60 minuter. Vi är jättetacksama för matchen på den här nivån men förbundet borde tänka på vilken nivå av domarparet, det krävs mer av dem när lagen kämpar för serievinst. Blir svårt för hela smålandsinnebandyn att utveckla sig om domarecoach har ingen spelförståelse och kan påverka matchen med konstiga beslut på båda hållen. Vi tackar JIK för en bra match och vi lägger fokus på nästa steget. Jönköping visade sin kvalitet i kontringar och vi kunde inte hålla jämn prestation över 60 minuter. Vi är jättetacksama för matchen på den här nivån men förbundet borde tänka på vilken nivå av domarparet, det krävs mer av dem när lagen kämpar för serievinst. Blir svårt för hela smålandsinnebandyn att utveckla sig om domarecoach har ingen spelförståelse och kan påverka matchen med konstiga beslut på båda hållen. Vi tackar JIK för en bra match och vi lägger fokus på nästa steget.

Segern var Jönköpings åttonde på de senaste tio matcherna.

Växjö IBK var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

I andra perioden var det i stället Jönköping som hade greppet. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Jönköping startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 6-4 till 7-4. Men Växjö IBK svarade och gjorde 7-5.

Därefter var det dock Jönköping som avgjorde. Laget gjorde 8-5 med sju minuter kvar att spela genom Mira Markström på pass av Nelly Flodin. Växjö IBK hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 8-6.

Mira Markström gjorde tre mål för Jönköping och ett målgivande pass och Tilda Härnborg stod för ett mål och två assists.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Jönköping med 32–20 och Växjö IBK med 32–21 i målskillnad.

Jönköping möter Partille D1 i nästa match borta lördag 16 mars 13.00. Växjö IBK möter samma dag Lindome hemma.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström

Den här artikeln handlar om: