Partille D1 vann mot Jönköping

Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann

Bortalaget Jönköping hade greppet inför tredje perioden och ledde med 3-1 i Allsvenskan västra/södra dam. Men Partille D1 vände på matchen och vann till slut med 4-3.

– Det var en jämn match som kunde gått hur som helst, vi är starka och bättre än JIK i första perioden men sätter inte chanserna. I andra är vi något mera passiva och gör några misstag som JIK utnyttjar. I tredje är vi bättre igen och driver matchen och lyckas vända till en seger. Stark insats av tjejerna, kommenterade Partille D1:s tränare Robert Bodén.

Elsa Norrsell stod för Partille D1:s avgörande mål 7.45 in i tredje perioden.

Partille D1 tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Elsa Norrsell på straff. Jönköping vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-0 till 1-3 i andra perioden. Jönköpings mål gjordes av Nelly Flodin, Filippa Leo och Josefin Bergwall. Men Partille D1 vände matchen på nytt i tredje perioden och gick från 1-3 till 4-3. Partille D1:s mål gjordes av Elsa Norrsell 3. Norrsells 4-3-mål kom med 12.15 kvar av matchen.

Partille D1:s Elsa Norrsell gjorde fyra mål.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Partille D1 med 16–14 och Jönköping med 33–18 i målskillnad. Det här var Partille D1:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Jönköpings tredje uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången betyder att Partille D1 slutar på fjärde plats i tabellen, och Jönköping på första plats. Jönköping är klart för kvalspel.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten