Växjö IBK förlorade mot Lindome

Lindome klart för kval till Superligan

Lindome har haft en bra säsong i Allsvenskan västra/södra dam, och är nu klart för kval till Superligan. Det efter seger, 6-4 (2-2, 3-2, 1-0), på bortaplan mot Växjö IBK på lördagen.

Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek tyckte så här om matchen:

– Kudos till Lindome och deras arbetsinsats under hela matchen. Vi har haft det svårt att leverera vårt spel och vinna närkamperna som avgörs dessa jämna matcher. Vi tackar motståndare och lycka till i kvalet. Ledare kan inte vara mer stolt över tjejerna som har faktiskt gått från kval till Allsvenskan till matchen om kval till SSL under bara 11 månader. Vi blir starkare nästa säsong. Tack för stödet.

Segern var Lindomes femte på de senaste sex matcherna.

Gästande Lindome startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.45 slog Sofia Ekdal till på pass av Isabella Landtreter.

Växjö IBK kvitterade till 1-1 efter 7.38, genom Tereza Kosarek framspelad av Ida Åkesson.

Lindome tog ledningen på nytt efter 11.19, när Emilia Jansson slog till framspelad av Moa Wahlström.

Växjö IBK kvitterade till 2-2 efter 16.56.

Lindome var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

2.56 in i tredje perioden nätade Lindomes Amanda Lööv Miljevic på pass av Kajsa Högemark och ökade ledningen för Lindome. 4-6-målet blev matchens sista.

Lindomes Amanda Lööv Miljevic stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Växjö IBK slutar på tredje plats, och Lindome på andra plats.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad