Foto: Adam Troy
SSL (Herr)

Karlstad agerar efter skandalen: "Hade varit katastrof"

ANNONS

Ordföranden: "Vi ser väldigt allvarligt på det som inträffat".

Under lördagen kom beskedet att Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott (TU) har beslutat att erlägga Karlstad IBF en straffavgift om 5000 kronor för en situation i matchen Karlstad-Linköping 21 januari där en supporter uppges ha brukat våld mot en Linköpingsspelare, och att föreningen ska ha brustit i sitt ordnings- och arrangemangsansvar.

Situationen ska ha uppkommit cirka tre minuter och 40 sekunder in i matchens förlängning där två spelare hamnade bakom Linköpings målbur, framför Karlstads supportrar. “En person från läktaren slog därvid Linköpingsspelaren med kraft i ryggen”, skriver man i beslutsprotokollet.

Nu uttalar sig Karlstad IBF:s ordförande Fredrik Olsson i lokaltidningen Värmlands Folkblad.

– Vi ser väldigt allvarligt på det som inträffat. Såna här händelser kan straffa föreningen upp till 25 000 kronor i böter och 12 poäng i poängavdrag, säger Olsson till VF och fortsätter:

– I vår situation i tabellen hade det varit katastrof med endast en poängs avdrag. Nu fick vi böter eftersom säkerhetspersonalen var upptagen med ett ärende några meter därifrån när det väl inträffade.

Föreningen jobbar nu på att förbättra sina säkerhetsrutiner.

– Det som går att göra är ju att stänga av de som inte beter sig. Men samtidigt blir det känslor på läktaren med att ha en hejarklack, det är inte ovanligt i lagsport. Problemet är bara att det är ett nytt fenomen i vår sport. Vi lär oss att hantera det, sen är faktiskt Colorama Arena svårjobbad ur säkerhetsskäl, det är så pass nära mellan publik och spelare överallt på arenan, säger Fredrik Olsson.

Läs mer på Värmlands Folkblad


TV: Gabriel Kohonen kan kopiera pappa Mika - "Sensationellt"

Magnus Fredriksson synar poängaligatoppen i SSL, där åtta av tio spelare är rightare.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: