Partille D1 vann mot Telge SIBK
Montage
Matchrapport

Stark seger för Partille D1 i toppmatchen mot Telge SIBK

ANNONS

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan västra/södra dam på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Partille D1, som besegrade Telge SIBK med 7-6 (2-1, 4-2, 1-3).

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Partille D1 ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Telge SIBK på andra plats.

– Det var en bra match mellan två bra lag som växlade skepnad flera gånger. Vi vi var bleka i första perioden och räddades av Kajsa i mål men vi var ändå i ledning efter första. I andra är vi bra och gör flera väldigt fina mål och Telge har inte så många chanser. I tredje sköljer Telge över oss och vi har stora problem att freda oss och ledningen minskas hela tiden, vi gör ett snyggt mål på kontring som visade sig bli det vinnande målet. Matchen kunde slutat hur som helst, kommenterade Partille D1:s tränare Robert Bodén.

Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult tyckte till om matchen:

– Våra svackor i matchen är tyvärr för långa och vi blir väldigt hårt straffade av ett bra Partille i de sekvenserna av matchen. Vi tar med oss det bra och laddar om inför en ny match imorgon.

Partille D1 startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Lina Engström och Frida Ahlstrand innan Telge SIBK svarade och gjorde 2-1 genom Wera Nygren. Partille D1 hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.00 genom Linnie Ahlberg, och gick upp till 5-1 innan Telge SIBK kom tillbaka och reducerade till 5-3.

Innan perioden var över hade Partille D1 ryckt åt sig ledningen med 6-3. I tredje perioden var det i stället Telge SIBK som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-3 men Partille D1 kunde hålla undan och vinna matchen med 7-6.

Telge SIBK:s Therese Gustafsson stod för tre poäng, varav två mål.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Partille D1 med 25–25 och Telge SIBK med 31–22 i målskillnad. Det här var Partille D1:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Telge SIBK:s tredje uddamålsförlust.

Partille D1 tar sig an Huddinge IBS i nästa match hemma söndag 28 januari 16.00. Telge SIBK möter samma dag 14.00 Fristad borta.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1

Den här artikeln handlar om: