Lindås Rasta IBK vann mot Bergs IK

Seger för Lindås med 6-4 mot Bergs IK

Lindås vann mötet i Allsvenskan västra/södra dam på hemmaplan mot Bergs IK, med 6-4 (2-0, 4-2, 0-2).

– En riktigt bra match i två perioder där vi bjuder på en del riktigt fina mål. Lite mindre bra i sista men tycker ändå vi har ganska bra kontroll på matchen sista tio, kommenterade Lindås tränare Anders Nilsson.

Lindås startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson. Även i andra perioden var det Lindås som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Elsa Kallentoft och Hanna Bergstrand reducerade förvisso, men närmare än 6-4 kom inte Bergs IK. Lindås tog därmed en säker seger.

Victoria Wallenstam gjorde två mål för Lindås och spelade dessutom fram till ett mål, Alice Bengtsson gjorde tre mål och Sofia Greftén hade tre assists.

I tabellen innebär det här att Bergs IK nu ligger på sjätte plats. Lindås är på sjätte plats.

I nästa match, söndag 28 januari, har Lindås Lillån IBK hemma i Lindås Waves Arena 15.00, medan Bergs IK spelar borta mot Lindome 14.00.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1