Telge SIBK vann mot Lindome

Tre poäng till Telge SIBK efter avgörande i slutperioden mot Lindome

Telge SIBK vann hemma mot Lindome i Allsvenskan västra/södra dam med 5-3 (0-0, 2-2, 3-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Telge SIBK avgjorde.

– Först och främst skönt att studsa tillbaka efter förra helgens förlust. En jämn match där vår spets kliver fram och avgör i tredje perioden. På det hela en bra laginsats, kommenterade Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult.

Telge SIBK har skapat en skön vinnarkänsla i Västergård Arena. Segern mot Lindome betyder att laget har vunnit fem raka matcher på hemmaplan.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 2.57 in i andra perioden som Telge SIBK tog ledningen genom Jennifer Ekman framspelad av Malin Hellsén.

Efter 11.24 i andra perioden nätade Jennifer Ekman på nytt, på pass av Julia Södergren och gjorde 2-0.

Lindomes Sofia Ekdal gjorde 2-1 efter 13.03 framspelad av Evelina Premberg.

Sanna Browaldh gjorde dessutom 2-2 efter 13.53.

Telge SIBK tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.04 genom Therese Gustafsson, och gick upp till 4-2 innan Lindome svarade.

5-3 blev det till slut för Telge SIBK.

Telge SIBK:s Jennifer Ekman gjorde tre mål.

Telge SIBK stannar därmed på andra plats, och Lindome på fjärde plats, i tabellen.

Söndag 21 januari möter Telge SIBK Lindås hemma 14.00 och Lindome möter Huddinge IBS borta 12.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1