#ibsilly
Foto: Marcus Vilson/mphotos.se och Per Wiklund
Allsvenskan södra

Mikael Hill slutar som tränare i Fagerhult Habo

ANNONS

Förre förbundskaptenen lämnar sin roll: "Gör denna förändring för att skapa ny energi i laget"

Fagerhult Habo spelade i Superligan 2020/21 men åkte då ur, och har därefter tagit sig till två raka SSL-kval. Den här säsongen har gått betydligt tyngre, efter att drygt halva serien är spelad ligger man näst sist i tabellen med åtta poäng upp till sjätteplatsen som innebär att man får kvala sig kvar, och upp till SSL-kvalet så skiljer det 13 poäng.

Nu väljer föreningen att agera. Mikael Hill, den förre förbundskaptenen för Sveriges herrlandslag, har varit huvudtränare i Fagerhult Habo sedan säsongen 2021/22.

Klubben meddelar nu att Hill omedelbart lämnar sin roll som tränare för att istället jobba som föreningsutvecklare på heltid, en roll han haft i kombination med jobbet som tränare.

- Detta är ett beslut som vuxit fram under de senaste veckorna. Vi har gjort flera förändringar i herrlaget sista månaderna men inte fått ut det vi tycker laget har kapacitet för och nu gör vi denna förändring för att skapa ny energi i laget, säger Fagerhult Habos ordförande Daniel Ambjörnsson till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Här har vi varit helt eniga i styrelsen om att vi vill jobba vidare tillsammans och ett av spåren har varit att växla upp rollen som föreningsutvecklare men då med utgångspunkten att göra det efter säsongsavslut. 

– Nu tar vi det steget ett par månader tidigare än planerat vilket gör att Mikaels tjänst på föreningssidan utvecklas med ett större övergripande ansvar för den dagliga verksamheten med omedelbar verkan. Mikael betyder oerhört mycket för oss som förening med det arbete han lägger ner för att utveckla föreningen framåt.

De tar över efter Mikael Hill

Mikael Hills egna ord om nyheten:

– Just nu är det viktigaste att gjuta mod i laget och få dem att hitta en vinnande trend. Förhoppningen är att killarna skall lösa den allsvenska biljetten med en stark avslutning på säsongen. Gällande min framtida roll i föreningen så är det något vi pratat om en tid och som nu aktiveras lite tidigare än vad som först var tänkt. 

– Även om vi haft en tung säsong med herrlaget så har föreningens verksamhet totalt sett utvecklats i rätt riktning och faktum kvarstår att Fagerhult Habo IB fortfarande är en förening med stor potential och jag ser fram emot att vara med som en stor del i det arbetet.

Det innebär att Fagerhult Habo får en delvis ny ledarstab som kommer bestå av tidigare assisterande tränaren Francisco Haraldsson, skadade stjärnan Tim Andersson Carlsson samt klubbikonen Pontus Mattlin. Målvakten Johan Ringqvist kommer även han ingå staben under sin skadeperiod.  

Kvartettens första match ihop blir mot bottenkollegan Nilsby på söndag. 


TV: Här slår Pixbo ut Storvreta på straffar

Se hela straffläggningen från semifinalen i Svenska Cupen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: