Fagerhult Habo vann mot Lund Elit
Montage
Matchrapport

Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit

ANNONS

Det blev seger för Fagerhult Habo hemma mot Lund Elit i Allsvenskan södra herr. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Fagerhult Habo fixade en uddamålsseger i sista perioden. Matchen slutade 5-4 (1-3, 2-0, 2-1).

– Kan vara den skönaste segern på jag vet inte hur länge! Vi likt många andra matcher knackar oss igenom första perioden för att sedan ta sats mot våra favoritperioder. Att killarna sliter hela vägen idag och vägrar ge upp eller sluta tror på det vi gör, är en styrka och stolthet i det. Att i en sådan här match göra ett avgörande i sista minuten det görs nog bara på film känns det som. Men ibland sker det i verkligheten och nu var det vår tur att få uppleva det. Vi får njuta lördag och söndag för att på måndag fortsätta jaga. Det är långt ifrån klart och det ska vi bära med oss en ödmjukhet till inför kommande vecka, tyckte Fagerhult Habos assisterande tränare Francisco Haraldsson, efter matchen.

Lund Elits assisterande tränare Jakob Ericson kommenterade matchen:

– Såklart sur förlust, vi gör det bättre i första och leder rättvist tycker jag sen kommer de in i det mer och mer och så är det en jämn match som hade kunnat gå åt alla håll. Nu är det de som drar det längsta strået. Det blir att bryta ihop och komma igen helt enkelt.

Segermålet för Fagerhult Habo stod William Snäll för med bara 44 sekunder kvar av matchen.

Segern var Fagerhult Habos fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Lund Elit tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 13.50 genom Jack Lawesson, och gick upp till 0-2 innan Fagerhult Habo svarade.

I periodpausen hade Lund Elit ledningen med 1-3. Efter 5.59 i andra perioden slog Robin Raske till, på pass av Alexander Svensson och reducerade åt Fagerhult Habo.

Theo Eriksson gjorde dessutom 3-3 efter 7.45 framspelad av Markus Eriksson.

7.28 in i tredje perioden nätade Lund Elits Elvis Holm på pass av Christian Freij och gav laget ledningen för Lund Elit.

11.55 in i perioden slog Oscar Liljegrahn till återigen framspelad av William Strömfeldt och kvitterade för Fagerhult Habo.

Laget avgjorde matchen med 44 sekunder kvar att spela genom William Snäll på pass av Markus Eriksson. Därmed hade Fagerhult Habo vänt matchen.

Det här var Fagerhult Habos andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Lund Elits tredje uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Fagerhult Habo på åttonde plats i tabellen, medan Lund Elit är på sjätte plats.

Lördag 9 mars spelar Fagerhult Habo borta mot Fristad 14.00 och Lund Elit mot Strängnäs borta 15.00 i Thomas Arena.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit

Den här artikeln handlar om: