Fagerhult Habo vann mot Lillån IBK
Montage
Matchrapport

Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien

ANNONS

Lillån IBK har inte haft det lätt i Allsvenskan södra herr. Efter matchen mot Fagerhult Habo på bortaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 9-7 (2-1, 4-1, 3-5).

– Vi gör en av våra bättre matcher den här säsongen, med det i vetskap så är det inte så konstigt att vi åker ur. Nu handlar det om att visa upp en respekt inför föreningen och övriga lag och avsluta värdigt de sista 3 matcherna, kommenterade Lillån IBK:s tränare Oliver Kriström efter matchen.

Fagerhult Habos assisterande tränare Francisco Haraldsson tyckte till om matchen:

– Lika viktig och skön seger som alla andra den senaste tiden. Vi är väl generellt sätt inte nöjda över 60 minuter och känner att vi behöver upp en växel till. Men en otrolig styrka att vinna sådana här matcher. Vi tar med oss det och bygger vidare på det vi skapat.

Fagerhult Habo startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Alexander Snäll och Markus Eriksson innan Lillån IBK svarade och gjorde 2-1 genom Erik Olsson Wennlöf. Fagerhult Habo var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Lillån IBK hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-5 men Fagerhult Habo kunde hålla undan och vinna matchen med 9-7.

Isac Hjelm gjorde två mål för Lillån IBK och två assist, Isak Palmén hade tre assists och Aron Ohlsson gjorde tre mål för.

Det här betyder att Fagerhult Habo ligger kvar på åttonde plats i tabellen.

Lördag 2 mars möter Fagerhult Habo Lund Elit hemma 16.00 och Lillån IBK möter Fristad hemma 13.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Revansch och tre poäng för Lillån IBK Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit

Den här artikeln handlar om: