Fristad förlorade mot Fagerhult Habo

Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad

Fagerhult Habo ligger så dåligt till i tabellen att laget inte kommer kunna hamna ovanför kvalstrecket i Allsvenskan södra herr. Det trots seger, 17-6 (5-1, 5-3, 7-2), på bortaplan mot Fristad. Laget får nu hoppas på att få spela kval för att slippa nedflyttning.

– Vi måste gå för det idag och vi gör verkligen det. Vi lyckas få med oss en 11 samt att vi får resultat med oss som förhoppningsvis kan gynna oss när vi summerar grundserien om 8 dagar. Grabbarna ska vara stolta över resan vi gör men vi är varken nöjda eller färdiga här. En match till, seger till vill vi ha, kommenterade Fagerhult Habos assisterande tränare Francisco Haraldsson.

Fristads tränare Fredrik Gustavsson tyckte så här om matchen:

– Vi gör ingen bra match alls idag. Vi sitter inte ihop i försvaret och Fagerhult får en hel del enkla mål som vi bör göra bättre ifrån oss på.

Snackisen var Joel Dagman – som gjorde hela sex av Fagerhult Habos mål.

Segern var Fagerhult Habos femte på de senaste sex matcherna.

Fagerhult Habo tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.27 genom Alexander Snäll, och gick upp till 0-4 innan Fristad svarade.

I periodpausen hade Fagerhult Habo ledningen med 1-5. Fagerhult Habo var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-5 och ställningen efter två perioder var 4-10.

Fagerhult Habo vann också tredje perioden 2-7 och matchen med hela 17-6.

Joel Dagman gjorde sex mål för Fagerhult Habo och spelade dessutom fram till två mål, Robin Raske stod för sex poäng, varav två mål, Hannes Fasth gjorde två mål och två assist, Theo Eriksson gjorde tre mål för och William Strömfeldt gjorde ett mål och två assist. Jonas Similä och Filip Björendahl gjorde två mål och två assist var för Fristad.

Med en omgång kvar är Fristad sist i serien, och Fagerhult Habo är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Fristad är Lund Elit. Fagerhult Habo tar sig an Partille hemma. Båda matcherna spelas söndag 17 mars 13.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad