Hovslätt vann mot Lund Elit

Målfest när Hovslätt krossade Lund Elit i Jönköpings Idrottshus

Hovslätt hade inga problem med Lund Elit i Allsvenskan södra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-4 (2-0, 4-1, 6-3).

Lund Elits assisterande tränare Jakob Ericson:

– Idag är vi inte tillräckligt bra för att vinna. Vi får en dålig start och de har 2-0 tidigt och vi får inte till anfallsspelet idag och de kan gasa ifrån oss i sista. Får bryta ihop och komma igen, 3 poäng som gäller nästa helg.

Därmed har Hovslätt vunnit fem matcher i rad i Allsvenskan södra herr.

Hovslätt startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom ett mål av Andreas Jonson tidigt i perioden. Det var bara början för Hovslätt. Hovslätt tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.27 genom Melwin Knuthas, och gick upp till 4-0 innan Lund Elit svarade.

Segern skrevs till slut till 6-1 för Hovslätt. Hovslätt vann också tredje perioden 6-3 och matchen med hela 12-4.

Andreas Jonson och Wille Knuthas gjorde ett mål och två assist var för Hovslätt.

Lund Elits nya tabellposition är sjunde plats, medan Hovslätt leder serien.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 20 januari. Då möter Hovslätt Partille i Partillebohallen 15.30. Lund Elit tar sig an Kalmarsund hemma 13.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit