Hovslätt vann mot Kalmarsund

Hovslätt klar seriesegrare efter seger

Seger, 10-5 (3-2, 2-2, 5-1), hemma mot Kalmarsund, gör att Hovslätt är seriesegrare i Allsvenskan södra herr. Kalmarsund slutar på elfte plats i tabellen.

Kalmarsunds tränare Gustav Bäckstedt om matchen:

– Vi möter seriens bästa lag och ger man dem ett gäng chanser så smäller det. Vi gör det väldigt bra i två perioder, ligger lågt och får in våra kontringar på ett väldigt fint sätt. Sedan är det ett skickligt lag och de kommer alltid göra mål. Grattis till seriesegern säger jag!

Hovslätt hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.46 genom Melwin Knuthas, och gick upp till 3-0. Kalmarsund kom tillbaka och reducerade.

Innan perioden var över hade Hovslätt dock ryckt åt sig ledningen med 4-2. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 5-4.

Hovslätt tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.20 genom Vilgot Kronstrand, och gick upp till 7-4 innan Kalmarsund svarade.

Till slut blev det 10-5 till Hovslätt.

Filip Larsson och Melwin Knuthas gjorde två mål och ett assist var för Hovslätt.

Hovslätt har fyra segrar och en förlust och 37–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kalmarsund har fem förluster och 20–47 i målskillnad.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge