Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan västra/södra

SSL-spelare klar för spel i allsvenskan

ANNONS

Jumbon i västra serien rustar upp laget för en stark avslutning under den andra halvan.

Fjolårets SSL-kvallag har haft det tufft i västra allsvenskan under hösten och efter att halva serien är spelad ligger Västerås IBS sist i tabellen. Så inför den andra halvan har man rustat upp laget rejält. På slutet av första halvan värvade man in Lisa Söderlund och Izabell Roos, med meriter från SSL. Den duon har dock inte spelat några matcher än. 

Men inte nog med den fd Rönnbyduon nu kan Innebandymagazinet även avslöja att en tredje spelare med SSL-meriter är klar för Västerås. Det är Lockerud Mariestads Tilde Forsberg som är klar på dubbellicens. 

– Jag hoppas Tilde ska tillföra rutin och en trygghet i vårat spel. Både på och vid sidan av planen. Och vi förväntar oss även att hon kommer höja kvalitén på träning som match och i och med ännu ett nyförvärv för våran del så spetsas konkurrensen i truppen ännu mer, säger tränare Jani Pyykönen till Innebandymagazinet.

Vad kommer hon få för roll hos er?  

– Tilde kommer få en stor roll hos oss från start. Hon är här för att spela och är spelklar till helgens drabbning mot Lillån. Hon är tilltänkt som spelande back i någon av våra toppformationer. Men om vi så skulle behöva så kan hon även bemästra centerrollen på en utmärkt sätt. Så vi får in en mångsidig spelare här. 

Hur ser upplägget med Lockerud ut?

– Vi är överens om en dubbellicens på Tilde fram till sista februari. Sen gör vi en utvärdering tillsammans med Lockerud och ser hur avslutet på säsongen ser ut för dem, henne och oss. Men vi har en god dialog alla parter och vi tar lite beslut vecka för vecka hur allt ser ut framåt. Men hon är tillgänglig till matchspel. Tilde har inte fått den speltid varken hon eller Lockerud önskat och det passar oss perfekt att vi kan hjälpa bistå med speltid, utveckling och även kunna förstärka våran trupp med kvalité. Lockerud har förtur på Tilde såklart men vi är trygga i våran dialog med ansvariga hos Lockerud. Det har skötts otroligt professionellt och snabbt efter våran begäran. 

Västerås ligger sist i tabellen just nu och det är åtta poäng upp till plats fyra, som är säker mark för fortsatt spel i allsvenskan nästa säsong. Men det är bara sju poäng upp till femteplatsen och ett kval för att hålla sig kvar. Till helgens viktiga match mot Lillån så är alla tre SSL-spelare klara för spel. 

– Vi har ett lite berg att bestiga. Men det är 33 poäng kvar att spela om så allt kan hända. Det har varit en tuff första halva av säsongen men den har vi jobbat hårt för att städa bort och bygga upp oss starkare. Men vi fokuserar inte så långt fram heller utan vi tar en vecka och omgång i taget och ser till att påverka det vi kan påverka. 

Hur ska ni lyckas klara er kvar i allsvenskan?

– Truppen är mycket konkurrenskraftigare just nu och kvalitén vid sidan och på planen har höjts. Lisa Söderlund och Izabell Roos är även spelklara likt Tilde så där förväntar jag mig en stor skillnad. Sen har vi en fördel just nu där inget lag i serien vet hur vi spelar. Så jag hoppas vi ska kunna chocka lagen framledes. Tar vi en trepoängare i den viktiga sexpoängsmatchen mot Lillån på söndag så lever detta i alla högsta grad igen.


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: