Bergs IK förlorade mot Västerås IBS

Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK

Västerås IBS vann mötet med Bergs IK borta med 6-5 (1-2, 4-2, 1-1) på lördagen i Allsvenskan västra/södra dam.

Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen tyckte så här om matchen:

– En av de tuffaste bortamatcherna för säsongen. En tight hall som inte tillåter så mycket finlir. Idag var det hjärta och passion som avgjorde. Otroligt stolt över det slit som tjejerna lägger ner och kul att det gav resultat idag.

Elin Hellström blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 14.36 in i tredje perioden.

Bergs IK startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Lovisa Bagge och Caroline Hansen innan Västerås IBS svarade och gjorde 2-1 genom Sophia Mangs. Västerås IBS förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Tredje perioden slutade 1-1 och Västerås IBS vann matchen med 6-5.

Tindra Nordgren gjorde ett mål för Västerås IBS och två assist. Caroline Hansen gjorde tre mål för Bergs IK.

Det här var Bergs IK:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerås IBS:s andra uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Bergs IK på sjätte plats i tabellen, och Västerås IBS är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 3 mars. Då möter Bergs IK Telge SIBK i Västergård Arena 14.00. Västerås IBS tar sig an GS 86 hemma 13.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1