#ibsilly
Foton: Per Wiklund
#ibsilly

Fyra allsvenska lag presenterade nyförvärv under uppehållet

ANNONS

Ikväll drar herrallsvenskan igång igen – här är lagen som rustade under uppehållet.

Innebandymagazinet kunde tidigare i december skriva att den förre U19-landslagsmannen Hjalmar Hjorth lämnar Lund, detta för att ta en paus från innebandyn genom att åka utomlands. 

Nu står det klart att ytterligare en spelare tar samma steg, nämligen Axel Hansell som skall på utbyte till Paris under våren. Han lämnar laget efter helgens match mot Lerum.

I samma veva får Lund in två nyförvärv i form av Rasmus Stolta och Gustav Sundqvist som båda återvänder till laget efter utbytesterminer utomlands. Stolta har erfarenheter från SSL-spel i Helsingborg och gjorde förra säsongen 14 poäng på 20 matcher för Lund. Målvakten Gustav Sundqvist har under höstsäsongen spelat i norska högstaligan.

I samma serie som Lund hittar vi Lerum, ett annat lag som förstärkt sin trupp. Även här rör det sig om en återvändare: Joakim Fors spelar med laget säsongen ut. 

Fors, som har spelat i SSL med Pixbo samt även i Schweiz, har redan hunnit debutera för sitt nygamla lag då han fanns med mot Kalmarsund Ungdom. Han gjorde en kort sejour Lerum även förra säsongen då han anslöt vid samma tidpunkt, och svarade då för 16 poäng på 14 matcher.

– Det känns såklart bra att vi får tillbaka Fors med den erfarenhet och spetskompetens han besitter, ett jättestarkt tillskott för oss, säger Lerums tränare Anton Olofsson till klubbens hemsida.

Ytterligare två SSL-meriterade spelare till allsvenskan

Vi stannar kvar i samma serie och riktar fokuset mot Lillån, som nu gjort klart med hemvändaren Tor Bornedal Samils från Karlstad. Han berättade nyligen att övergången var klar men nu är den också officiellt från klubbarnas håll.

I allsvenskan norra så har tabellfyran Sundsvall gjort klart med Andreas Lindqvist. Han ansluter närmast från seriekonkurrenten Tyresö Trollbäcken IBK och på meritlistan hittar vi även spel i klubbar som Visby, Hudik/Björkberg och Granlo.

– "Linkan" är den typ av spelare vi behöver till det här laget. En mångsidig spelare som behärskar egentligen alla positioner och alla spelets olika delar. Vi har många bra spelare i vårat lag, men är det något vi saknar så är det rutin och erfarenhet, det kommer linkan bidra med. En klok spelare som kan göra sina lagkamrater och sin omgivning bättre, säger sportchefen Stefan Hammarstedt till Sundsvalls hemsida


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC

Den här artikeln handlar om: