Sundsvall FBC vann mot Tyresö Trollbäcken

Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan

Sundsvall FBC dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken i Allsvenskan norra herr med hela 14-1 (4-0, 4-0, 6-1). Senast lagen möttes vann Tyresö Trollbäcken med 8-5.

Tyresö Trollbäckens ledare Micke Öhman om matchen:

– Vi som åker upp till Sundsvall ska ha en stor eloge, spelare och ledare som valde att inte åka hit har lite att fundera på tycker jag. Sundsvall är starka på parketten, det visste vi. När vi kommer hit med en minimerad trupp är det svårt att bjuda upp till dans tyvärr. Grattis och Sundsvall och lycka till i kvalet.

Sundsvall FBC spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Felix Thor, ett mål av Dennis Hellhoff och ett mål av William Johansson. Det skulle komma mer från Sundsvall FBC. Även i andra perioden var det Sundsvall FBC som var starkast. Laget vann perioden med 4-0 och ställningen efter två perioder var 8-0.

Sundsvall FBC vann också tredje perioden 6-1 och matchen med hela 14-1.

Sundsvall FBC:s Felix Thor stod för två mål och två assists, Dennis Hellhoff gjorde ett mål och två målgivande passningar, Lukas Magnusson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Oliver Bodén gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Andreas Lindqvist gjorde två mål och ett målgivande pass.

Sundsvall FBC har tre segrar och två förluster och 36–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tyresö Trollbäcken har två vinster och tre förluster och 32–46 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången innebär att Sundsvall FBC slutar på tredje plats och Tyresö Trollbäcken på nionde plats. Sundsvall FBC är därmed klart för Superligan. Och Tyresö Trollbäcken åker ur serien.

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby