#ibsilly
Foto: Cesky Florbal
#ibsilly

Förre U19-landslagsmannen tar en paus från innebandyn

ANNONS

Lämnar mitt under säsongen: "Tanken är att vara där från januari till början av april"

I slutet av säsongen 2021/22 så kunde Lund presentera ett nyförvärv från Bele Barkarby, detta i form av Hjalmar Hjorth. Han var då 19 år och hade varit med och spelat i U19-VM året dessförinnan (2021), där stod han för sju poäng på fem matcher.

– I Hjalmar får vi en både spelskicklig och fysisk tvåvägsspelare med ett vasst avslut. Han har imponerat stort på sina träningar och är en kraftfull spelare som ger allt i alla situationer. Vi ser fram emot att få se honom på planen och att han får visa upp sig sig för vår publik, sa dåvarande tränaren Martin Andersson i ett pressmeddelande. 

Hjorth, som är född 2002, var med och spelade upp Lund i allsvenskan. Förra säsongen gjorde han sedan åtta matcher med skåningarna i andradivisionen och han har nu funnit med i nio matcher under hösten och vintern, där det blivit nio poäng som facit.

Nu är däremot tiden i Lund över – för nu. Hjorth kommer först resa till Sydafrika i två veckor innan ett äventyr i Alperna väntar där han ska "säsonga".

– Tanken är att vara där från januari till början av april för att åka skidor och ta en välbehövlig paus från plugget, säger Hjorth till Innebandymagazinet.

21-åringen skulle hypotetiskt sett kunna spela mer med Lund den här säsongen om de går till SSL-kval, men hur den framtida innebandykarriären ser ut är oklart i nuläget.

– Jag ska tillbaka till Lund så det finns ju en möjlighet men hur det blir i framtiden vet jag inte ännu, säger Hjorth. 


TV: Hur många fler VM kommer systrarna Kauppi spela?

Veera och Oona Kauppi om framtiden: "En ganska bra morot"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!


 

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Lund Elit gjorde tre mål i tredje perioden – vann stort mot Partille Målfest för Lund Elit hemma mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: