#ibsilly
Foto: Adam Troy
#ibsilly

Nyförvärvet lämnar efter åtta matcher – nära ny klubb

ANNONS

Det blev en kort återkomst i Karlstad för backen.

Karlstad presenterade inför säsongen ett rutinerat nyförvärv, detta i form av backen Tor Bornedal Samils.

Backen, som är född 1994, har främst gjort sig i ett namn i allsvenskan genom spel i klubbar som just Karlstad men också Craftstaden samt Lillån, klubben han anslöt ifrån.

– Det är precis denna typ av spelare vi letat efter, spelskicklig med bra fysik och framförallt ett bra pannben. Dessa egenskaper får vi verkligen i Tor, sa Karlstads assisterande tränare Andreas Karlsson när Bornedal Samils presenterades.

Så såg det ut när Bornedal Samils presenterades Foto: Karlstad Innebandy

29-åringen har funnits med i åtta matcher den här säsongen men saknats den senaste tiden på grund av en skada. Nu står det klart att det inte blir fler matcher än så – Värmlands Folkblad skriver att Bornedal Samils kommer lämna Karlstad för en återkomst till Llillån.

– Jag har trivts bra med allt kring innebandyn och njutit av utmaningen att spela och tävla i SSL. Jag gillar både spelargruppen och ledarstaben, vilket de vet om, säger Bornedal Samils till Värmlands Folkblad och fortsätter:

– Det kan låta konstigt, men det enda negativa jag har att säga om Karlstad är att min flickvän inte bor här. Sedan en tid tillbaka har jag haft en diskussion med tränarstaben kring mitt beslut, något de har bemött förvånansvärt bra.

"Där väntar en minst sagt motiverande uppgift"

Klubbchefen Mikael Bergqvist säger till tidningen att man förhandlar med Lillån om en övergångsumma men enligt Bornedal Samils så är övergången klar.

– Både jag och min flickvän har det väldigt bra i Örebro. För egen del blir det en återkomst till Lillån, även där väntar en minst sagt motiverande uppgift.

Nygamla laget Lillån ligger på en åttondeplats i allsvenskan södra.


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Revansch och tre poäng för Lillån IBK Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: