Partille förlorade mot Lillån IBK

Revansch och tre poäng för Lillån IBK

Lillån IBK gick segrande från matchen i Allsvenskan södra herr när laget mötte Partille borta i Partillebohallen på lördagen. Så såg det inte ut i lagens senaste möte då Partille vann med 9-4. Den här gången blev slutresultatet 4-9 (0-2, 1-5, 3-2).

Partilles tränare Ricard Carlsson:

– Vi saknar de procenten som behövs en match som denna och det är konstigt. Tror det knyter sig lite för oss samtidigt som deras målvakt gör en superinsats. Det gör att vi inte får den energin som vi behöver.

Partille får sikta på kval efter förlusten mot Lillån IBK.

I början av matchen var Lillån IBK starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Marcus Bofeldt och Joakim Andersson. Lillån IBK var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-5 och ställningen efter två perioder var 1-7.

I tredje perioden var det i stället Partille som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 men Lillån IBK kunde hålla undan och vinna matchen med 9-4.

Isak Palmén gjorde två mål för Lillån IBK och ett assist.

Med en omgång kvar är Partille på sjunde plats i tabellen, och Lillån IBK är på nionde plats.

I nästa match möter Partille Fagerhult Habo borta och Lillån IBK möter Strängnäs hemma. Båda matcherna spelas söndag 17 mars 13.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Revansch och tre poäng för Lillån IBK Partille tog revansch på Strängnäs Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad