Allsvenskan södra

Tung förlust för Nilsby: "Bara att erkänna – jag hade praktfel"

Innebandymagazinets Victor Westlund delar med sig av sina tankar efter Nilsbys 6-8-förlust hemma mot Lerum.

Det blev en fjärde raka förlust för Nilsby under söndagen när man tog emot mittenlaget Lerum på sin hemmaplan.

Man var i ledning vid tre tillfällen men det räckte inte, Lerum vände på steken och vann med 8-6, bland annat efter fyra passningspoäng av Joel Ekström och ett hattrick av Calle Björkdahl Carlsvärd.

– Alltid gott att vinna på bortaplan! Cred till killarna som stämplar in lagom till tredje perioden efter två ganska mediokra perioder, sa Lerums tränare Anton Olofsson till Innebandymagazinet efter matchen.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

När halva serien är spelad kan vi konstatera att Nilsby går på julledighet som elva i tabellen medan Lerum är sexa.

Redaktörens kommentar: Det är bara att erkänna. Jag hade praktfel! När jag tippade allsvenskan södra inför säsongen så placerade jag nykomlingen Nilsby på en fjärdeplats i tabellen. Jag trodde man skulle bli "årets Partille": En nykomling med inte allt för namnstark trupp men med några superstjärnor längst fram, i det här fallet bröderna Colling.

När halva serien är spelad kan vi dock konstatera att lagets chanser att hålla sig kvar mer eller mindre är över, åtminstone om du frågar mig.

Dagens förlust innebär att man har tolv poäng upp till just Lerum på kvalplatsen, ett avstånd som är för stort för att de ska ha en realistiskt chans att kvalificera sig för nya allsvenskan, inte minst när lag som Höllviken, Lillån och Fagerhult Habo är med och fightas om samma platser.

Det blir att börja om i Herr1an igen för Nilsby. //Victor Westlund

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen FBC Lerum bröt Warbergs segersvit