Hovslätt vann mot Nilsby

Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen

Segern mot Nilsby på hemmaplan innebär att Hovslätt nu är serieledare i Allsvenskan södra herr, en poäng före Warberg. Hovslätt vann med 9-7 (4-4, 1-1, 4-2). Nilsby ligger på tionde plats i tabellen.

Hovslätt har skapat en skön vinnarkänsla i Jönköpings Idrottshus. Segern mot Nilsby betyder att laget har vunnit fem raka matcher på hemmaplan.

Hovslätt startade bäst och gick upp till 3-0 efter mål av. Efter 8.17 startade Nilsby comeback, och efter 9 minuter kvitterade laget genom Adam Colling. Hovslätt tog ledningen på nytt efter 10.34, målskytt var Lucas Lindberg. Före pausen kunde dock Nilsby kvittera, genom Tom Colling. I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 5-5 efter två perioders spel.

Hovslätt startade tredje perioden vassast. Laget gick från 5-5 till 8-5. Men Nilsby svarade och gjorde 8-6.

Därefter var det dock Hovslätt som avgjorde. Laget gjorde 9-6 med två minuter kvar att spela genom Leo Olsson. Nilsby hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 9-7.

Tom Colling gjorde tre mål för Nilsby och spelade fram till ett mål och Adam Colling stod för tre poäng, varav ett mål.

Nästa motstånd för Hovslätt är Höllviken. Lagen möts lördag 9 mars 15.00 i Halörhallen. Nilsby tar sig an Warberg hemma söndag 10 mars 14.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Hovslätt klar seriesegrare efter seger Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen