FBC Lerum spelade lika mot Warberg

FBC Lerum bröt Warbergs segersvit

Efter 13 segrar i rad i Allsvenskan södra herr för Warberg så tog vinstsviten slut borta mot FBC Lerum. Matchen på lördagen i Lerum Arena slutade 5-5 (1-2, 2-1, 2-2, 0-0).

– Jämn match där detaljer skapar resultatet, kommenterade Warbergs tränare Johan Astbrant.

FBC Lerums tränare Anton Olofsson:

– En otrolig besvikelse att vi inte kommer ut med 3 poäng ur den här matchen samtidigt som det är en jämn match. Vi får slicka såren och ta revansch nästa vecka istället.

Warberg startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Rikard Eriksson och Andreas Grönli innan FBC Lerum svarade och gjorde 2-1 genom Fredrik Bäckman. Efter 9.56 i andra perioden nätade Tim Sandblom, på pass av Anton Svanberg och kvitterade för FBC Lerum.

Warbergs Max Källerteg gjorde 2-3 efter 12.23 framspelad av Andreas Grönli.

FBC Lerums Fredrik Bäckman gjorde 3-3 efter 17.40 på pass av Kasper Qvarfordt.

3.48 in i tredje perioden nätade Warbergs Joel Birgersson framspelad av Filip Erheden och gav laget ledningen för Warberg.

7.38 in i perioden slog Tim Brithén till på pass av Tim Sandblom och kvitterade för FBC Lerum.

Efter 10.27 slog William Ljungqvist till på pass av Fredrik Bäckman och gav FBC Lerum ledningen.

Warberg kvitterade till 5-5 med 1.04 kvar att spela på nytt genom Max Källerteg framspelad av Filip Erheden.

Förlängningen blev mållös.

Warbergs Andreas Grönli stod för tre poäng, varav ett mål. Fredrik Bäckman gjorde två mål och totalt tre poäng för FBC Lerum.

FBC Lerum har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 37–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Warberg har fyra vinster och en oavgjord och 32–20 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är FBC Lerum på tredje plats i tabellen, och Warberg är på andra plats.

Nästa motstånd för FBC Lerum är Kalmarsund. Lagen möts lördag 9 mars 14.00 i Ölands Bank Center. Warberg tar sig an Nilsby borta söndag 10 mars 14.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit