Foto: Per Wiklund
Träning

Magnus "Binge" Jäderlund: Så bygger du ett lag

ANNONS

AIK-tränaren delar med sig av sina erfarenheter på hur man får ihop gruppen på bästa sätt.

Från veckomagasinet v.50.

Magnus ”Binge” Jäderlund om…

Att bygga en bra grupp:

- Ett lag är en familj, det gäller att ta hand om varandra och låta alla få vara sig själva. Den bästa gruppen är öppen och delar känslor med varandra som kärlek, hat, ilska, glädje och sorg.  

Att göra många i laget delaktiga:  

- Att fler än några enstaka lirare bidrar till laget är viktigt. Alla ska känna att de har  en roll och ges utrymme att bidra med sina spetsegenskaper. Då kommer hela laget brinna ännu mer.

Att låta många få ta plats (utrymme) i laget

- Ofta tar man utrymme av varandra, men när allt väl klaffar i en gruppdynamik finns det utrymme för alla och då krävs en stor respekt för varandra.  

Att skapa vi mot dem-känsla:

- Vi mot alla skapas i en grupp som har en känsla av att vårt gäng och det vi gör är unikt. Vi mot alla är en jäkligt fin känsla!

Magnus “Binge” Jäderlund är huvudtränare i SSL-laget AIK. Han har coachat på högsta nivå i cirka 20 år i klubbar som Råsunda, Caperiotäby, Storvreta, Djurgården och AIK. Två gånger utsedd till årets tränare i SSL. Tre SM-silver, två SM-brons och ett Champions Cup-guld.


Highlights: Sverige-Finland 6-4 (VM-final)

Återupplev VM-finalen med den galna förstaperioden. Bilder: IFF Media Platform


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: