Fristad förlorade mot Lindås Rasta IBK

Lindås vände och vann mot Fristad

Matchen i Allsvenskan västra/södra dam mellan Fristad och Lindås i Fristadhallen fick se en vändning i sista perioden. Hemmalaget Fristad hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Lindås vände matchen och vann till slut med 5-3.

– En match där vi inte alls kommer upp i nivå eller tempo. Fristad backar hem, drar ner på tempot och tränger ytorna och tyvärr går vi in i fällan och spelar utan bolltempo och gör det alldeles för svårt. I sista perioden tar vi tag lite i spelet, höjer tempot och sätter mer tryck vilket också ger utdelning. Ingen prestation att skryta om men vi vinner ändå rättvist till slut, tyckte Lindås tränare Anders Nilsson, efter matchen.

Lindås började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.41 slog Victoria Wallenstam till på pass av Lina Gyså.

Fristad kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.31 slog Amanda Johansson till framspelad av Moa Gregorson.

Fristad tog också ledningen efter 15.48, när Stella Kolbrink-Blomberg slog till på pass av Lovisa Emtervall.

Lindås kvitterade till 2-2 efter 18.10, genom Sandra Hugosson framspelad av Ellen Norrfjärd.

Efter 9.32 i andra perioden slog Jennifer Lundgren till, på pass av Clara Borgare och gav Fristad ledningen. Lindås vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-2 till 3-5 i tredje perioden. Det sista målet kom med 15 sekunder kvar av matchen.

Fristad har fem förluster och 15–33 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lindås har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 24–20 i målskillnad.

Det här betyder att Lindås ligger på femte plats i tabellen, och Fristad är på åttonde och sista plats.

Nästa motstånd för Lindås är Växjö IBK. Lagen möts söndag 14 januari 14.30 i Lindås Waves Arena.

Matchrapporter: Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten